Avinžirnių „tunu“ įdaryti avokadai

Avinžirnių „tunu“ įdaryti avokadai

Prireiks:

¼ puodelio saulėgrąžų

1 skardinės avinžirnių

1 smulkiai supjaustytos raudonos saldžiosios paprikos

3 smulkiai supjaustytų svogūnų

2 šaukštų auGalingo majonezo

1 arb. šaukštelio garstyčių

1 citrinos sulčių

1 arb. šaukštelio česnako miltelių

druskos ir pipirų pagal skonį

3 prinokusių avokadų

 

Kaip gaminti:

  1. Didelėje keptuvėje ant vidutinio stiprumo kaitros 5 minutes paskrudinkite saulėgrąžas nuolatos jas pamaišydami.

  2. Nupilkite avinžirnių skystį ir kartu su saulėgrąžomis maisto smulkintuvu viską smulkiai supjaustykite tokio smulkumo gabalėliais, kaip kad matote nuotraukoje.

  3. Avinžirnių ir svogūnų mišinį vidutinio didumo dubenyje sumaišykite su smulkiai supjaustyta saldžiąja paprika ir svogūnais.

  4. Į mišinį taip pat gerai įmaišykite majonezą, garstyčias, citrinos sultis, česnako miltelius, druską ir pipirus.

  5. Perpjaukite avokadus per pusę ir išimkite kauliukus.

  6. Prikraukite kiekvieną puselę paruošto mišinio ir patiekite svečiams.

Paruoštą mišinį sandariame inde šaldytuve galite laikyti iki trijų dienų, o avokadus juo įdarykite tik prieš pat patiekiant.

Skanaus!

 

Už nuotraukas dėkojame Eglei Bartkutei.