Bazinė tešla

Bazinė tešla

Traški tešla picai, galetėms ir kitiems sotiesiems bei saldiesiems patiekalams/pyragams

 

Kiekis: 2 x 20 cm galetės / picos arba 1 x 20 cm pyragas su viršumi

Paruošimas: 10 min., plius 30 min. atšaldymui
Kepimas: priklauso nuo turinio ant tešlos ar jos viduje

 

 

Jums reikės:

 

  • 200 g paprastų kvietinių miltų + papildomai pabarstymui ant stalviršio

  • 1 žiupsnelio smulkios druskos

  • 75 g  augalinės kilmės sviesto (margarino), atvėsinto

  • 45-70 ml atvėsinto vandens

  • 1 v. š. miltelinio cukraus*

*tik gaminant saldžią tešlą.

 

Paruošimas:

 

  1. Dubenėlyje sumaišykite ir tolygiai paskirstykite miltus ir druską (bei cukrų, jei ruošiate desertą). Sukapokite sviestą į smulkius gabaliukus ir įtrinkite į miltus, iki kol masės tekstūra taps panaši į džiūvėsėlius.

  2. Naudodami buką peilį, po truputį pildami vandenį, maišykite tešlą. Išimkite iš dubenėlio ant miltais pabarstyto stalviršio ir minkykite tešlą, iki kol taps vientisa.

  3. Padalinkite į dvi dalis, suformuokite kiekvieną į apvalų diską, apvyniokite kepimo popieriumi ir įdėkite į šaldytuvą 30 min.  

  4. Atšaldytą tešlą iškočiokite į apskritimą tarp dviejų miltais ištrintų kepimo popieriaus lapų. 3 mm storio tešla tiks puikiai.

  5. Perkelkite į pasirinktą formą. Jeigu gaminate picą ar galetę, palikite apačioje esantį kepimo popierių ir paruoškite pagrindą, užlenkdami kraštus, kad neišbėgtų padažas.