Saldžiųjų bulvių ir avinžirnių karis

Saldžiųjų bulvių ir avinžirnių karis

Reikės:

1 stiklinės rudųjų ryžių

1 mažo svogūno

1 skiltelės česnako

1 skardinės avinžirnių (240g)

1 didelės (ar 2 mažesnių) saldžiosios bulvės

1 skardinės kokosų pieno (400ml)

Po 1 arbatinį šaukštelį: saldžiosios paprikos, kario, imbiero, kumino.

1 arbatinio šaukštelio aitriosios paprikos (arba pagal skonį)

Druskos ir pipirų

 

Paruošimas:

1. Užkaiskite vandenį ir išvirkite ryžius kaip nurodyta ant jų pakuotės.

2. Smulkiai supjaustykite svogūną ir pakepinkite jį gerai įkaitintoje keptuvėje. Svogūnams iškepus į keptuvę

sudėkite visus prieskonius, leiskite jiems sušilti ir atskleisti savo aromatą.

3. Į keptuvę suberkite mažais kubeliais supjaustytą saldžiąją bulvę, avinžirnius ir kokosų pieną. Leiskite

užvirti ir vis pamaišant virkite ant silpnos ugnies 20-30 min. kol bulvės taps minkštos.

4. Patiekite karį kartu su ryžiais.

Skanaus!