Šokoladinis morkų pyragas

Šokoladinis morkų pyragas

Reikės:

350 g džiovintų slyvų,

100 g datulių,

150 g juodojo šokolado (ne daugiau nei 70% kakavos – geriau netgi mažiau),

250 g pilno grūdo avižinių miltų (galima paprasčiausiai sumalti iš avižinių dribsnių) 

⅔ stiklinės obuolių arba morkų sulčių

2 smulkiai tarkuotų morkų

⅓  stiklinės kakavos,

3 valg. š. aliejaus (geriausiai tinka tirpintas kokosų sviestas arba saulėgrąžų aliejus)

2 arb. š. cinamono,

1 arb. š. malto kardamono,

žiupsnio druskos,

vanilinio cukraus,

2 arb. š. kepimo miltelių.

 

Paruošimas:

Pamerkite džiovintas slyvas ir datules šiltame vandenyje bent dešimčiai minučių. Įkaitinti orkaitę iki 200 laipsnių. Išmirkusias datules ir slyvas (be skysčio) virtuviniu kombainu sumalkite iki vientisos masės, suverskite tarkuotas morkas ir dar kartą sumalti iki vientisos masės. Ištirpinkite šokoladą ir jį bei aliejų įmaišykite į masę. Supilkite sultis ir vėl viską maišykite; maišydami pamažu supilkite miltus, cukrų, kepimo miltelius, kakavą ir visus prieskonius; turėtų išeiti vientisa lipni masė.

Gautą masę sukrėskite į aliejumi gerai pateptą kepimo formą. Kepkite apie 40 minučių, tada patikrinkite, ar jau iškepė – prie įsmeigto dantų krapštuko neturėtų kibti tešla. Ištraukite pyragą iš orkaitės ir prieš pjaustydami leisti visiškai atvėsti.

 

Skanaus!