Žaliasis risotto su žirneliais ir baltuoju vynu

Žaliasis risotto su žirneliais ir baltuoju vynu

Turime šio recepto video! Peržiūrėti jį galite čia: Žaliasis risotto – Receptas – Tapk auGalingas


Reikės:

aliejaus

1 mažo svogūno

8 pievagrybių

130-140 g ryžių (rekomenduojami apvaliagrūdžiai)

120 ml sauso balto vyno (pasirinktinai)

160 ml daržovių sultinio

95 g žaliųjų žirnelių (virtų ar šaldytų), arba 22 g džiovintų šaltyje žirnelių (liofilizuotų)

druskos 

pipirų

½ citrinos sulčių

1 v. š. maistinių mielių (dribsnių)

1 v. š. augalinio sviesto (pasirinktinai)

 

Paruošimas: 

 

  • Įkaitintame aliejuje porą minučių apkepkite smulkiai supjaustytą svogūną.

  • Sudėkite į riekeles supjaustytus pievagrybius ir jiems lengvai apkepus suberkite ryžius. Kepkite toliau.

  • Supilkite baltą vyną ir jam įsigėrus į ryžius supilkite pusę turimo sultinio. Leiskite užvirti ir tada supilkite likusį sultinį.

  • Suberkite žirnelius, įdėkite žiupsnelį druskos, pipirų ir išspauskite citrinos sultis. Kai masė taps vientisesnė, sudėkite mieles ir sviestą. Gerai išmaišykite.

  • Jei ryžiai per kieti, galite įpilti daugiau sultinio. Skanaus!